TXperience gaat over mijn Texel-beleving.

Beelden in kleur en zwart-wit geven mijn blik op dit mooie eiland weer!

"Toevallige onmoetingen, onverwachte momenten, de sfeer van cultuur en landschap en alledaagse onderwerpen gezien vanuit een ander perspectief, dat zijn voor mij de ingrediënten voor een andere kijk op de wereld. Als de emotie die ik zelf voelde op het moment van de opname overkomt bij de kijker, dan is mijn doel bereikt!"

 

Achtergrond

Hans Kwaspen is een free-lance fotograaf uit Veldhoven (N-Br). Hij is geboren op 3 september 1959 in Stramproy en maakt al foto’s sinds z’n jeugd. Als autodidact fotograaf maakte hij z’n allereerste foto met een heuse Agfa Klack camera.

In de jaren ’80 deed hij veel ervaring op met zwart-wit fotografie in de doka van z’n vader. Hij werd een fan van het pionierswerk van de Amerikaanse fotograaf Ansel Adams en zijn zone-systeem.

In de jaren ’90 werd z’n werk vooral bepaald door de vele reizen die hij maakte. De jarenlang ogebouwde ervaring met ‘conventioneel zwartwit werk’ werd begin 2000 voortgezet in ‘digitaal dokawerk’, waarbij hij nog steeds dankbaar gebruik maakt van de ervaringen uit de vroegere ‘doka-tijd’.

Steeds enthousiaster voor de wereld van de fotografie werd hij in 2005 toegelaten in het tweede jaar van de opleiding voor vakfotograaf bij Fotoschool Statief in Utrecht. Op 1 juni 2008 werd die succesvol afgerond en sindsdien mag hij zich vakfotograaf noemen.

Hans Kwaspen Fotografie

De website van Hans Kwaspen Fotografie

Instagram

Volg TXperience op Instagram

Bestellen

Bestel je eigen print bij Werk aan de Muur

Nieuws

Berichten over recent nieuws vanaf Texel